Καλώς ήρθατε στον διαδικτυακό τόπο του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αρτας

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ.

Έκπτωση στα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων στο Παγοδρόμιο

από 7 ευρώ σε 5 ευρώ.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Μείωση της μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) στους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 8/2012

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 25/2012

ΘΕΜΑ <<Μείωση της μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) στους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΝΠΔΔ του Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.

Απαλλάσσονται από την καταβολή τροφείων οι τρίτεκνες οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000 Ευρώ. Αν το ετήσιο εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ θα καταβάλλονται τροφεία για μεν το πρώτο βρέφος – νήπιο (ποσό 24 ευρώ) και για κάθε επόμενο βρέφος -νήπιο το ήμισυ του καταβαλλόμενου για το πρώτο βρέφος-νήπιο (ήτοι 12,00 ευρώ).

Μείωση της τιμής εισόδου Τριτέκνων στο Κολυμβητήριο.


Το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας – Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού Δήμου Αρταίων» μετά από εισήγηση του Προέδρου κ. Γιώργου Γκόκα, αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στη μείωση κατά 30% τουλάχιστον επί των ποσών που ίσχυαν μέχρι σήμερα, της ημερήσιας και μηνιαίας οικονομικής εισφοράς στους αθλούμενους του Κολυμβητηρίου (αθλητές σωματείων και κοινό), για όλες τις κατηγορίες. Η παραπάνω μείωση της ημερήσιας και μηνιαίας προσφοράς έχει ισχύ από 2-4-2012 και ανά κατηγορία διαμορφώνεται ως εξής:

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

α) για ένα παιδί 7,00 € μηνιαίως

β) για δύο παιδιά 10,00 € μηνιαίως

γ) για τρία παιδιά 14,00 € μηνιαίως

ΚΟΙΝΟ

α) Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, φοιτητές, στρατιώτες και αθλητές :

ημερησίως 1 € και μηνιαίως 20,00 €.

β) Υπόλοιπο κοινό:

ημερησίως 2 € και μηνιαίως 30 €.

Μετά την απόφαση αυτή ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Γκόκας δήλωσε τα εξής: «Ως Δήμος Αρταίων, μετά την απόφαση που πήραμε για μείωση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς, συνεχίζουμε τις προσπάθειες, με γνώμονα πάντα την κοινωνική προσφορά, μειώνοντας από την πλευρά μας την τιμή εισόδου στο Κολυμβητήριο, έτσι ώστε να είναι προσιτό για όλο τον κόσμο και να μην αποτελεί πολυτέλεια σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή. Επίσης λαμβάνεται μέριμνα και για τους τρίτεκνους και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες».


Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΟΡΙΟ...

ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Πραγματοποιήθηκε στις 7/3/12 συνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ (Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων) με την υφυπουργό Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Μεσουρίδου Θεοκλήτη Α’ υπεύθυνη ΜΜΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Αττικής, και Καντεράκη Αικατερίνη Β’ υπεύθυνη ΜΜΕ και γραμματέας του Συλλόγου Αττικής.
Από την ηγεσία του υπουργείου παρόντες ήταν: κα Χριστοφιλοπούλου υφυπουργός παιδείας, κα Βράττη ειδική σύμβουλος , κος Παπαδόπουλος Γεώργιος νομικός σύμβουλος.
Ενημερωθήκαμε ότι ετοιμάζεται τροπολογία νόμου άμεσα όπου έχουν συμφωνήσει στις εξής προτάσεις μας:

• ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ 26ο ΕΤΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΩΣ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

• ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΗΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

• ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΔΙΔΥΜΩΝ

• ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΩΣ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

• ΣΤΗ ΣΙΤΗΣΗ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (θα κατατεθεί πρόταση)

• ΣΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ (θα κατατεθεί πρόταση).

Αρνητικοί όμως ήταν στο να μπορούν τα παιδιά μας να επιλέγουν περισσότερες από μία κατηγορίες.
Παραμένει αυστηρά ως κριτήριο η αντιστοιχία των μορίων και δεν πρόκειται να επανέλθουν οι αντιστοιχίες σχολών.
Οι μετεγγραφές καταργήθηκαν οριστικά σύμφωνα με την ρητή δήλωση της κας Χριστοφιλοπούλου.

Ζητήσαμε οι νέες ρυθμίσεις να έχουν αναδρομική ισχύ για τους αδικηθέντες επιτυχόντες του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012. Απάντησαν ότι δεν υπάρχει προς το παρόν νομοθετική ρύθμιση που ρυθμίζει τα ειδικά θέματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της φοίτησης ( ορφάνια, ασθένεια, τρίτεκνοι κ.ά.)

Σχετικά με τους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς η κα Χριστοφιλοπούλου μας είπε ότι η αξιοποίηση του κάθε εκπαιδευτικού γίνεται χωρίς εφεδρείες ή μετατάξεις. Πρόκειται να τεθούν κοινωνικά κριτήρια στις νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών μεταξύ των οποίων θα είναι και η τριτεκνία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

ΑΡΤΑ 07-03-2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων με τρία τέκνα Νομού Άρτας νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τα 604 μέλη που τίμησαν με την παρουσία τους το σύλλογο μας και τη διαδικασία των εκλογών ο αριθμός των οποίων μας εξασφάλισε 13!! Αντιπροσώπους στη ομοσπονδία. Το γεγονός ότι στο νέο Δ.Σ. βρίσκονται και τα πέντε μέλη της προσωρινής προηγούμενης Διοίκησης αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την αναγνώριση, από τα μέλη μας, της προσπάθειάς και του αγώνα μας . Η συγκίνησή μας κατά τη διάρκεια των εκλογών ήταν μεγάλη, γιαγιάδες και παππούδες που με δυσκολία υποβοηθούμενοι περπατούσαν άλλα και νέοι άνθρωποι μαζί με τα παιδάκια τους βρέθηκαν εκεί για να επικυρώσουν και να τονίσουν με την παρουσία τους τη σημασία του Συλλόγου μας. Εμείς υποσχόμεθα σε όλους αυτούς αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου μας ότι θα προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο ώστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και για ακόμα μια φορά θα στείλουμε μήνυμα ενότητας προς τον κάθε τρίτεκνο του Νομού μας λέγοντας ότι το μόνο πράγμα που θα πρέπει να μας ενώνει όλους είναι η ανάδειξη και βοήθεια της τρίτεκνης οικογένειας που πριν από ένα χρόνο δεν ενδιαφερόταν γιʼ αυτή κανείς. Όλοι μαζί το ΔΣ, η Ελεγκτική Επιτροπή και οι Αντιπρόσωποι στην ομοσπονδία αλλά και κάθε άλλο μέλος του συλλόγου μας που το επιθυμεί θα οργανώσουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές μας και θα γίνουμε μύγα στο αφτί όλων εκείνων που για τόσα χρόνια δεν μας βοήθησαν.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος Γιώτης Χρήστος

Αντιπρόεδρος Αντωνίου Ευστάθιος

Γραμματέας Βασσιούλα Γεωργία

Ταμίας Κανελλόπουλος Ιωάννης

Υπ. Λειτουργίας Τσίρκας Αριστοτέλης

Αναπληρωματικό Μέλος Ζαχαράκη Χριστίνα

Αναπληρωματικό Μέλος Τσέλιγκας Γεώργιος

Αναπληρωματικό Μέλος Καραμπάς Ευάγγελος

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τσανάκης Βασίλειος

Καπέλης Γεώργιος

Πλατσούκας Απόστολος

Γεωργακόπουλος Χρήστος

Σάτος Δημήτριος

ΑΝΤΙΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Γιώτης Χρήστος

Βασσιούλα Γεωργία

Αντωνίου Ευστάθιος

Κανελλόπουλος Ιωάννης

Τσίρκας Αριστοτέλης

Ζαχαράκη Χριστίνα

Τσέλιγκας Γεώργιος

Καραμπάς Ευάγγελος

Τσανάκης Βασίλειος

Καπέλης Γεώργιος

Σάτος Δημήτριος

Γιάχος Δημήτριος

Ζαρζάνης Αθανάσιος